Flyhjelp-logo-2.png

Flyforsinkelse under Corona

September 2020

Seneste post

Skal du reise i sommerferien? Les om dine flyrettigheter her

June 2024

Når flyet er forsinket på grund af Korona

Etter at regjeringen anbefaler at man ikke reiser til Frankrike og Kroatia på grunn av Corona-viruset, har det dessverre kommet oppstått mange avlysninger og forsinkelser. Vi hos Flyhjelp vil gjerne informere om dine rettighete i tilfelle du får en uventet flyforsinkelse.

 

De generelle rettigheter

Hvis ditt fly er forsinket eller avlyst indenfor EU har du en del rettigheter som reisende. Hvis du er uheldig og ditt fly er forsinket med mer enn 3 timer har du faktisk rett til kompensasjon

Hvis du ender opp med å sitte fast i lufthavnen på bakgrunn av en flyforsinkelse så har du også rett til å få utgifter til måltider og drikke dekket av flyselskapet, avhengig av lengden på forsinkelsen.

I tillegg har du også rett til å få hotellopphold og transport til hotell dekket hvis forsinkelsen er lengre enn en natt eller mere, i følge lovverket.

Hvis du er veldig uheldig og forsinkelsen er på mer enn fem timer og ditt formål med reisen forsvinner, så har du også rett til å få refundert billetten eller byttet den til en annen reise.

 

Endrede rettigheter under Corona-viruset.

Da COVID-19 kom til Skandinavia var det mange nordmenn som fryktet for deres sommerferieplaner og fremtidige reiseplaner, og at deres penger var tapt med avlysningene. Du behøver ikke å være bekymret for det; du har fortsatt dine rettigheter, også under Corona-krisen.

Hvis flyselskapet har avlyst ditt fly har man fortsatt krav til en av disse tre ting:

Du kan få refundert det fulle beløpet du har betalt for din reise.

Du kan få lagt om din reise så du kommer frem til din destinasjon på et annet tidspunkt.

Hvis du heller vil ha noe å glede deg til kan du også be om et gavekort som tilsvarer det beløpet du betalte for den opprinnelige billetten.

 

Tips og triks i forbindelse med flyreiser

  • Unngå å reise til land som er markert røde i Utenriksdepartementets reiseveiledning. Du kan lese mer om det her.
  • Velg et pålitelig flyselskap som flyr punktlig så du unngår forsinkelser. Vi hos Flyhjelp har tidligere laget en liste med de mest forsinkede flyselskapene som du kan lese mer om her.
  • Sjekk din flyvning jevnlig. Du kan for eksempel undersøke flyavgangene på din lufthavns hjemmeside og få oppdatert avgangstider for din reise der. På den måten unngår du å bruke unødvendig tid på flyplassen.

 

Skulle det hende med deg..

Hvis du opplever en forsinkelse eller en avlysning av din flygning så er vi alltid klare til å hjelpe deg. Om det er under Corona-pandemien eller ikke så er prosessen den samme. Du oppretter saken, lener deg tilbake og derfra tar Flyhjelp saken videre. Du kan starte saken din her eller skrive til oss på [email protected]

Av Melik Karatas