Flyhjelp-logo-2.png

De mest forsinkede flyselskapene akkurat nå

April 2019

Seneste post

Skal du reise i sommerferien? Les om dine flyrettigheter her

June 2024

De mest forsinkede flyselskapene akkurat nå

Hvilke flyselskaper er mest forsinket akkurat nå? Skal du reise og er i tvil om hvor punktlige de forskjellige flyselskapene er? - Da er du kommet til rett sted.

Flyhjelp tar hver måned en titt på hvilke flyselskaper som har hatt mest forsinkelser og kanselleringer iløpet av den siste måneden. Disse tallene er alle basert på OAGs månedlige ‘Punctuality Report’.

Vi har valgt å se på 10 utvalgte flyselskaper som nordmenn bruker ofte. Du kan lese mer om de ti flyselskapene under tabellene.

Flyselskapene får en poengsum på OAG som heter OTP (On-Time Performance). OAG beskriver OTP som en prosentandel som viser hvor mange av alle flyselskapene som flyr eller ankommer innen 15 minutter etter planlagt tidspunkt.

Vi har laget 2 tabeller. En tabell viser hvordan det har gått med flyselskapene iløpet av den siste måneden, og en viser hvordan det har gått med flyselskapene de siste 6 månedene. Begge tabellene oppdateres hver måned, så tallene er alltid så relevante som mulig.

List over mest forsinkede flyselskap på månedsbasis

 

Mest forsinkede flyselskaper på halvårsbasis

 

Møt flyselskapene

Så hvem er flyselskapene vi har valgt?

De er alle utvalgt til å være de mest foretrukne flyselskapene blant nordmenn.

 

SAS

Scandinavian Airlines System er et av de grunnleggende medlemmene til verdens største flyselskapsallianse, Star Alliance. Hver måned hjelper SAS flere millioner passasjerer inn og ut av Skandinavia.

SAS er anerkjent for kundeservice og er generelt et av de flyselskapene som er gode til å betale kvalifisert kompensasjon. Du kan lese mer om SAS i Flyhjelps blogginnlegg.

 

Norwegian

Norwegian Air Shuttle har hovedkontor i Fornebu, Norge. Det norske flyselskapet er det sjette største lavprisflyselskapet i Europa, og opererer hovedsakelig i, til og fra Skandinavia.

Norwegian har hatt problemer med økonomien, men har fortsatt millioner av kunder hver måned, og er et av de mest valgte flyselskapene blant nordmenn.

Du kan lese mer om Norwegian og hvordan du får kompensasjon fra dem på Flyhjelps blogg.

 

Ryanair

Ryanair, sammen med Lufthansa, er Europas to største flyselskaper. Ryanair har sine røtter i Irland, hvor de fortsatt har hovedkontor, men har passasjerer i hele Europa.

Ryanair har fløyet mer enn 100 millioner passasjerer hvert år siden 2015, en prestasjon som bare en håndfull europeiske flyselskaper kan skryte av. Har du vært en av disse personene, og har du opplevd flyforsinkelse med Ryanair, kan du lese mer om dine rettigheter i Flyhjelps blogg.

 

Widerøe

Widerøes Flyveselskap AS ble kjøpt av SAS Group i 2000-årene, og overtok SAS sine reiser i Nord-Norge. Siden da har Widerøe også overtatt SAS sin virksomhet i Vest-Norge.

Widerøe er, til tross for sitt begrensede aktivitetsområde, en stor aktør på det skandinaviske markedet, og er et av Norges mest valgte flyselskaper.

 

Lufthansa

Deutsche Lufthansa AG er det tyske nasjonale flyselskapet og er blant de største flyselskapene i Europa. De er sammen med SAS grunnleggere av Star Alliance, som er verdens største flyselskapsallianse.

Lufthansa eier for tiden en rekke mindre flyselskaper, inkludert det sveitsiske nasjonale flyselskapet SWISS, og det tyske lavprisflyselskapet Germanwings. Du kan lese mer om Lufthansa og deres historie i forbindelse med andre verdenskrig på Flyhjelps blogg om Lufthansa.

 

EasyJet

EasyJet Airline Company Limited er Europas nest største lavprisflyselskap, bare overgått av Ryanair. EasyJet har sitt hovedkontor i London, hvor de styrer sine 270 fly som flyr mer enn 800 ruter.

EasyJet ble grunnlagt i 1995 og har siden hatt god vekst. Så stor vekst at den daværende FL-gruppen i 2004 kjøpte aksjer i easyJet for 185 millioner euro for så å selge dem 2 år etter i 2006 til en pris på 325 millioner euro. EasyJet vokser ikke like mye lenger, men de holder seg stabile hvert år.

 

KLM

KLM Royal Dutch Airlines er det nederlandske nasjonale flyselskapet. KLM er grunnlagt i 1919 og er det eldste flyselskapet i verden som fortsatt opererer under sitt opprinnelige navn.

KLM påberoper seg å være et av de beste større flyselskapene i Europa, og dette kan også ses i vår tabell, hvor de får gode rangeringer hver måned. Dette betyr ikke at uhell aldri skjer med KLM, og Flyhjelp har laget et blogginnlegg for deg som har opplevd forsinkelse med KLM. Her kan du lese Flyhjelps blogginnlegg om KLM.

 

British Airways

British Airways er det britiske nasjonale flyselskapet og har utgjort IAG (International Airlines Group) siden 2010 sammen med flyselskaper som Aer Lingus, Iberia og Vueling. British Airways er det europeiske flyselskapet som har nest mest passasjer, bare overgått av Easyjet.

I forbindelse med Brexit står British Airways overfor noen problemer, ettersom BAs ruter kan bli mye dyrere og deres fly i verste fall kan bli satt på bakken. Du kan lese om utfordringene som flyselskapene og flypassasjerene har med Brexit her.

 

Thomas Cook

Thomas Cook Airlines Scandinavia er et dansk charterflyselskap og har hovedkontor i København. Imidlertid er Thomas Cook på denne listen rangert sammen med deres fulle samling av underselskaper i Thomas Cook Group.

Thomas Cook Group har sitt hovedkontor i Storbritannia og kan derfor også bli påvirket av brexit (se British Airways). Thomas Cook Airlines Scandinavia er et av de minste flyselskapene på listen, men på grunn av fokus på charterreise fra Kastrup flyplass, er Thomas Cook et av Danmarks mest valgte flyselskaper.

 

Air France

AIRFRANCE er det franske nasjonale flyselskapet og er medlem av Air France KLM Group. AIRFRANCE ble etablert i 1933 da 5 mindre franske flyselskaper gikk sammen.

AIRFRANCE, sammen med blant annet KLM, er grunnleggende medlemmer av SkyTeam, en av verdens største flyallianser. AIRFRANCE lever imidlertid vanligvis ikke opp til KLM-nivået når det gjelder OTP, da de vanligvis befinner seg langt under dem på vår liste.

 

Når flyet er forsinket...

Hvis du opplever en flyforsinkelse eller at flyet ditt er kansellert, finnes det heldigvis hjelp.

Enten flyet ditt er blitt forsinket eller kansellert av noen av flyselskapene med høy OTP-poengsum, lav OTP-poengsum, eller noen helt andre, er metoden for å få kompensasjon den samme. Du kan lese mer om dine rettigheter og hva du gjør når du blir utsatt for flyforsinkelse eller kansellering av fly på Flyhjelps side om rettigheter.

Hvis du har opplevd en forsinkelse må du sjekke om du er kvalifisert til, og hvor mye du har krav på, i Flyhjelps kompensasjonskalkulator.

Er du nysgjerrig på hvilken poengsum et flyselskap som ikke er på listen har mottatt, kan du lese OAGs rapport om de mest forsinkede flyselskapene. Du er også velkommen til å kontakte Flyhjelp på telefon: 21 98 88 89 eller via e-post: [email protected].

 

Av Philip Brechmann