Flyhjelp-logo-2.png

Tre varme påskedestinasjoner

March 2020

Seneste post

Hva skal jeg pakke? Flyhjelps pakkeliste til deg

September 2021

Tre varme påskedestinasjoner 

Påsken nærmer seg og det gjør også den obligatoriske ferien Derfor har Flyhjelp valgt ut tre varme og spennende destinasjoner for deg som ønsker å tilbringe påsken under varme himmelstrøk.

Chania på Kreta, Hellas

Temperatur: 20°
Reisetid: 3 timer og 40 min. med direkte flyKreta er den største greske øya, og har mer enn 300 solrike dager om året. Dette har gjort Kreta til en av de mest populære destinasjonene, hvis man ønsker å befinne seg litt mer tropiske omgivelser enn man får hjemme. Øya er rik på deilige sandstrender og byr på et stort utvalg aktivitetsmuligheter.

Chania er blandt Kretas mest populære byer og derfor er det ofte Chania som blir destinasjonen når utenlandske turister reiser til Kreta. Byen rommer ca. 70.000 innbyggere og byr på solrik avslapning, shopping, pulserende natteliv, og smaksrike gastronomiske opplevelser. Den er også kjent for den populære markedshallen hvor det er mulig å gjøre handel med de lokale innbyggerne til duften av krydderurter, ost og oliven.


Dubai, De Forenede Arabiske Emirater

Temperatur: 28 - 32 °
Reisetid: 6 timer og 30 min. med direkte flyDubai er en stor sammensmelting av flere kulturer og nasjonaliteter - og er den perfekte destinasjon hvis man liker varme, shopping og høye utsiktspunkter. Det er mange ting å oppleve i ørkenstaten. Både verdens største shoppingsenter, Dubai Mall, og verdens høyeste bygning, Brj Khalifa, har hjem i Dubai. Med både skøytebaner og akvarium i samme senter er det opplevelser her for hele familien. Jeepsafari, Gold Souk, skydiving og den kunstige øya The Palm Jumeirah, er kun noen av de mange opplevelsene og attraksjonene i Dubai.

Kun 15% av befolkningen er emirater, noe som gjør Dubai til et av svært multikulturelt samfunn. På reise til Dubai vil du også kunne oppleve naboemiraten Abu Dhabi som ligger mindre enn to timers kjøretur fra Dubai. En getaway til Abu Dhabi vil kunne arrangeres med reiseselskapet eller hotellet du bor på.


Marrakesh, Marokko

Temperatur: 18 - 22 °
Reisetid: 4 timer og 30 min. med direkte flyEventyrbyen Marrakech går også under navnet “Den lyserøde by” og er plassert i det nordlige Afrika. Byens indre kjerne består av det pulserende og livlige torvet, Djerma Al Fna, hvor du vil støte på gademusikanter, matboder, slangetemmere og akrobater. Et besøg i medinaen vil kunne by på shopping i labyrinter, med et kjempeutvalg av tepper i alle farger og størrelser, lamper med magisk lys og håndlaget keramikk. Marrakech er plassert sentralt i Marokko og det er derfor ingen strender i nærheten av byen. Mange av de hotellene i byen har badebasseng, så man kan fortsatt få en avslappende badeferie for hele familien. Ikke minst er den nye bydelen Guéliz rik på eksklusive shoppingmuligheter, førsteklasses restauranter, muséer og grønne parker, deriblandt den populære Jardin Majorelle, som er eid av motehuset Yves Saint Laurent. Er du klar for eventyr, fart og spenning, vil et besøk på teaterrestauranten Chez Ali være midt i blinken! Her vil du kunne oppleve en stor marokkansk fest med shows som bla. er basert på scener fra “Tusen og en natt”. Som en del av pakken vil du bli tilbudt traditionelle marokkanske retter og te, med magedansere, ryttere og fyrverkeri.


Om turen går til Chania, Dubai, Marrakech eller et helt annet sted, håper vi at du får en fantastisk tur. En ferie skal nytes i flotte og behagelige omgivelser … og ikke i travle flyterminaler. Husk derfor å gjøre krav på din kompensasjon hvis reisen i påskeferien skulle by på uventede og kjedelige flyopplevelser. Har du allerede fått en reise avlyst, forsinket eller opplevd overbooking det siste året, er du velkommen til å prøve vår kompensasjonsberegner for å finne ut av hvor mye du har krav på i økonomisk kompensation fra flyselskapet. Ønsker du å lære mer om dine rettigheter som flypassasjer er du velkommen til å ringe oss i Flyhjelp som sitter klare ved telefonene fra 08:00 - 16:00.

Av Dina Oali