Flyhjelp-logo-2.png

Har du opplevd forsinkelser i forbinnelse med kødannelse på flyplassen?

June 2022

Seneste post

Skal du reise i sommerferien? Les om dine flyrettigheter her

June 2024

Har du opplevd forsinkelser i forbinnelse med kødannelse på flyplassen?

 

Dessverre er det ikke noen lover eller forordning som vi kan bruke når du forsinkes eller mister ditt fly på grunn av kø i lufthavnen.

 

Vi kan derfor ikke hjelpe deg med en kompensasjon, og heller ikke refusjon for en ny billett, om du skulle være så uheldig å sitte fast i en kø på flyplassen.

 

Lufthavnene rundt i Europa mangler personale. Det har ført til svært lange køer den seneste måned. Dette kan føre til at reisende blir forsinket eller at de ikke når deres fly, som derfor reiser uten dem. Flyselskapet kan ikke holdes til ansvar for disse køene. Står du fast i en kø eller mister ditt fly på grunn av kødannelse på flyplassen har du ikke krav på kompensasjon fra flyselskapet. De er heller ikke forpliktet til å ombooke deg til en annen flyvning. Det er kun lufthavnen som kan holdes ansvarlig. Du kan selvfølgelig spørre flyselskapet om de er villige til å ombooke deg, men du kan ikke kreve det.

 

Vi anbefaler derfor at du kontakter din reiseforsikring i disse tilfellene, samt at du møter opp i god tid på flyplassen før avgang.

 

Av Philip Brechmann