Flyhjelp-logo-2.png

De beste flyselskaper å reise med - Se topp 10 listen her

October 2024

Seneste post

Slik foregår saksbehandlingen fra start til slutt hos Flyhjelp

October 2024

Her er de beste flyselskaper å reise med

 

Hos Flyhjelp sørger vi for at passasjerene får sin rettmessige kompensasjon hvis de opplever flyforsinkelser eller kanselleringer av flyvninger - men det betyr også at vi har innsikt i hvilke flyselskaper som er best å reise med. Vi har nemlig tatt en titt på antallet kompensasjonssaker vi har fått inn siden begynnelsen av 2023.

 

 

De beste flyselskaper akkurat nå

Ønsker du en oversikt over hvilket flyselskap som er best å fly med akkurat nå, har du kommet til rett sted. Vi har nemlig laget en liste over de 10 beste flyselskaper å reise med for tiden.

 

Tallene er fra OAG’s punctuality report, som oppdateres månedlig og viser hvor punktlig hvert flyselskap er samt antall kanselleringer i samme periode. I tillegg har vi lagt til antall saker vi har hatt mot hvert enkelt flyselskap i løpet av et helt år.

 

1. Garuda Indonesia

Det siste året har Flyhjelp kun hatt én kompensasjonssak mot Garuda Indonesia, noe som understreker deres imponerende punktlighet, som er på hele 95,5% av tiden. De har også kun hatt 0,6% kanselleringer av sine 5595 månedlige flyavganger.

Hvis du planlegger en reise til Asia, er Garuda Indonesia et godt valg som beste flyselskap.

 

2. Austrian Airlines

Hos Flyhjelp har vi hjulpet passasjerer med 613 kompensasjonssaker i 2023.

Den siste måneden har Austrian Airlines hatt en punktlighet på hele 92,8% og kun 0,5% kanselleringer av sine 7105 avganger. Austrian Airlines må derfor sies å være blant de beste flyselskaper hvis du reiser innenfor Europa, samt til Midtøsten og Afrika.

 

3. Copa Airlines

Skal reisen gå til Sør-Amerika, er Copa Airlines et godt valg blant de beste flyselskaper, hvis du ønsker høy sikkerhet for å komme frem til tiden. De har en punktlighet på hele 91,4% og kun en kanselleringsprosent på 0,3% den siste måneden.

Hos Flyhjelp har vi dessuten kun hatt 7 kompensasjonssaker i løpet av et helt år hos Copa Airlines.

 

4. Aeromexico

Med kun 27 kompensasjonssaker hos Flyhjelp det siste året, må Aeromexico sies å være et av de beste flyselskaper hvis reisen går til Sør-Amerika.

Den siste måneden har de hatt en ekstremt lav kanselleringsprosent på kun 0,2% og en punktlighet på hele 90,2% på sine 15.236 avganger i februar.

 

5. Aer Lingus

Aer Lingus har den siste måneden hatt 7744 flyavganger, hvorav kun 0,9% har blitt kansellert. De har dessuten hatt en imponerende punktlighet på 89,7%, og havner derfor på en flott 5. plass blant de beste flyselskaper hos Flyhjelp.

Vi har kun opplevd 93 kompensasjonssaker i løpet av et helt år.

 

6. Oman Air

Med kun 20 saker i løpet av et helt år hos Flyhjelp, må Oman Air sies å være et av de virkelig gode flyselskapene hvis du reiser innenfor Europa, Midtøsten eller Afrika.

Oman Air hadde en imponerende punktlighet på 89,6% den siste måneden og kun 0,4% kanselleringer.

 

7. Delta Air Lines

Skal turen gå til eller i USA, bør du vurdere Delta Air Lines, som har en imponerende track record som et av de beste flyselskaper. Vi har kun opplevd 320 kompensasjonssaker det siste året.

Delta Air Lines har den siste måneden hatt en imponerende punktlighet på 88,6% av tiden og en lav kanselleringsprosent på 0,5% fordelt over hele 123.706 avganger.

 

8. Iberia

Med 0 kanselleringer og 17.027 flyavganger den siste måneden, er Iberia blant de beste flyselskaper hvis reisen går til land i Europa, Midtøsten eller Afrika. Det spanske flyselskapet har dessuten hatt en imponerende punktlighet på hele 88,3% av tiden i samme periode.

Hos Flyhjelp har vi kun opplevd 229 kompensasjonssaker mot Iberia og kun 77 saker mot Iberia Express i løpet av et helt år.

 

9. Croatia Airlines

Hos Flyhjelp har vi kun hatt 80 kompensasjonssaker mot Croatia Airlines i løpet av et helt år.

Den siste måneden viser også at Croatia Airlines er blant de virkelig gode flyselskapene, da de har vært punktlig 86,9% av tiden og hatt en kanselleringsprosent på 2%.

 

10. Air Europa

Air Europa klarer å komme med på vår topp 10 over de beste flyselskaper, da de den siste måneden har hatt en punktlighet på 85,3% og en svært lav kanselleringsprosent på 0,2%.

I løpet av et helt år har Flyhjelp dessuten kun opplevd 63 kompensasjonssaker, noe som gjør dem til et godt valg for din reise.

 

Gode flyselskaper kan fortsatt ha mange saker hos Flyhjelp

Listen ovenfor er utelukkende basert på data, og det er derfor mange som kan ha hatt flere gode opplevelser med andre flyselskaper.

 

Selv om det er noen av de beste flyselskaper i verden, kan de fortsatt ha et høyt antall kompensasjonssaker hos Flyhjelp. Dette skyldes mest sannsynlig at de har flere avganger, hvis det er et større selskap. Flere avganger gir automatisk større mulighet for forsinkelser eller kanselleringer. Av samme grunn har vi valgt å rangere dem etter hvor punktlige de har vært den siste måneden.

 

Har du selv opplevd en flyforsinkelse eller kansellering, kan du være berettiget til kompensasjon på opptil 6500 kr. per person. Bruk vår gratis kompensasjonskalkulator for å se din mulige kompensasjon.

Av Sine Wainoe