Flyhjelp-logo-2.png

Changi Airport i Singapore - verdens beste flyplass

February 2021

Seneste post

Skal du reise i sommerferien? Les om dine flyrettigheter her

June 2024

Changi Airport i Singapore - verdens beste flyplass

Når man har sett Changi Airports innendørs fossefall, de imponerende stålskulpturene og kaktushaven på takterassen, forstår man godt lufthavnens popularitet verden over. Lufthavnen er kåret til verdens beste lufthavn for åttende år på rad.

Selv om trafikken er blitt redusert ved alle flyplasser i hele verden det siste året har det ikke holdt lufthavnsanmelderfirmaet Skytrax fra å avholde deres årlige prisutdelingsshow. Her blir de beste lufthavner belønnet innenfor alt fra 'beste lufthavnssikkerhet' til 'beste shoppingfasiliteter'. Den luksuriøse lufthavnen i Singapore stakk av med hovedgevinsten 'Bedste lufthavn i verden'. En status som de har holdt godt fast i siden 2013.

Slik som de andre prisene, var kåringen basert på resultatene fra lufthavnundersøkelsen 'World Airport Survey'. Dette er en onlineundersøkelse som er utarbeidet av Skytrax og er verdens største innenfor området. Den omhandler kundetilfredshet og er derfor fyllt ut av passasjerer og andre personer som har lyst til å fylle den ut. Tilbake i 2018 var der rett under 14 millioner mennesker fra 100 forskjellige nasjoner som deltok i undersøkelsen.

Changi Airport er i dag blandt de 20 travleste lufthavner i verden, og i 2019 hadde lufthavnen akkurat under 70 millioner passasjerer. Det betyr samtidig at lufthavnen hvert år har tusenvis av forsinkelser. Husk å gjøre krav på den kompensasjonen du er berettiget til. Bruk vår beregner og se hvor mye Flyhjelp kan hjelpe deg med å få. Vi har allerede nå krevd omkring 2,4 mill. kroner i kompensasjon for passasjerer som fløy til eller fra Changi Airport.

 

Changi Airport er en opplevelse i seg selv

Det er aktiviteter for enhver smak, og ventetiden går som regel fort hvis man har to timer å slå ihjel på Singapores største lufthavn. Hvis man blir trett i benene kan man bl.a. slå seg ned og se en film i deres gratis kino, få en massasje eller besøke 'Zone X' hvor man kan spille alle slags arkadespill.

Det ville være en skam å gå glipp av lufthavnens arkitektur og kunstneriske tilbud, som nok er det som har fått mange passasjerer til å ha Changi Airport som deres favoritt-lufthavn. Rundt i lufthavnen er det bla. en rekke botaniske haver som er verdt å besøke. Man kan f.eks. se deres tropiske regnskog eller gå rundt blandt 1000 sommerfugler i lufthavnens sommerfuglhave. Det finnes også flere forskjellige blomsterhaver, inkludert en solsikkehave hvor det er en god sjanse for at man får tatt noen gode bilder. 

Den mest kjente attraksjonen i lufthavnen er allikevel 'Rain Vortex' som er verdens største innendørs vannfall med en høyde, som er bygget i midten av en av lufthavnens flotte haver. På kveldstid projiseres det et lyd- og lysshow på vannfallet som gir en enda vakrere opplevelse. 

Hvis man har en lang mellomlanding kan man delta i en gratis 2,5 lang omvisning i Singapore. Turen heter 'The Heritage Tour' og kjører fra Changi Airport. Bussen stopper ved Chinatown, Little India, Kampong Glam og Merlion Park. Her kan man også få muligheten til å oppleve Singapore utenfor lufthavnen. 

I tillegg til alt dette byr lufthavnen på 257 butikker til shopping og 174 restauranter og caféer hvor man kan finne mat fra hele verden.

Det vil nok ta litt tid å utforske lufthavnens 13 kvadratkilometer og komme fra den ene til den andre enden. Derfor har lufthavnen naturligvis også tilføyet en togrute i lufthavnen som kan frakte passasjerer mellom terminalene. 

Av Philip Brechmann