Flyhjelp-logo-2.png

Bangkoks 10 bedste seværdigheder - Flyhjælps guide til flyrejsende

March 2023

Seneste post

Skal du reise i sommerferien? Les om dine flyrettigheter her

June 2024

Bangkok er en av verdens mest besøkte byer

Bangkok er en av verdens mest besøkte byer, og det er ikke vanskelig å se hvorfor. Byen er fylt med spennende severdigheter, kulturelle skatter og smakfulle spisesteder. Her er en liste over de 10 mest besøkte severdighetene i Bangkok, sammen med deres priser og historiske fakta:

 

Grand Palace

Grand Palace er en av de mest ikoniske og imponerende severdighetene i Bangkok, og er en stor samling av kongelige bygninger og templer, som har vært hjemsted for Thailands kongelige familie i århundrer. Palasset ligger i det historiske sentrum av Bangkok, nær elven Chao Phraya, og dekker et område på over 200 000 kvadratmeter.

En av de mest berømte attraksjonene på Grand Palace er Wat Phra Kaew, som er kjent for å huse en av de mest respekterte buddhistiske relikviene i Thailand, Den Smaragd Buddha. Tempelet ble bygget i det 14. århundre og er vakkert dekorert med forgylte statuer, malerier og vakre detaljer, som gjør det til et populært reisemål for besøkende fra hele verden.

Grand Palace ble bygget i 1782 av kong Rama I, som ønsket å etablere en sentral plassering for kongefamilien og for å vise Thailands styrke og skjønnhet for verden. Palasset har vært åpent for offentligheten siden 1925 og har siden vært en av de mest populære turistattraksjonene i Thailand.

Pris

Prisen for å besøke Grand Palace er 500 baht. I tillegg må man ha på passende klær for å besøke templene og palasset, det vil si ingen shorts, t-skjorter, korte skjørt eller åpne sko. Det er imidlertid mulighet for å leie klær ved inngangen, hvis man ikke er kledd passende.

Grand Palace

 

Wat Arun

Wat Arun, også kjent som Templet av Dawn, er en av de mest ikoniske landemerkene i Bangkok og en av de viktigste turistattraksjonene i Thailand. Tempelet er kjent for sin vakre arkitektur og sin plassering ved Chao Phraya-elven, som gjør det til et imponerende syn både dag og natt.

Wat Arun er dedikert til hinduguden Aruna, som symboliserer morgendagens røde soloppgang. Tempelet er blitt bygget på ulike tidspunkter gjennom årene og har gjennomgått en rekke renoveringer og tillegg. Det mest bemerkelsesverdige tillegget var den sentrale pagoden, også kjent som prang, som ble bygget i khmer-stil under kong Rama IIs regjeringstid på 1800-tallet. Pagoden er 79 meter høy og prydet med fargerike glassmosaikker og kinesisk porselen.

Besøkende kan utforske tempelet og beundre dets skjønnhet på flere måter. En populær måte er å ta en båttur på elven og beundre templet fra vannet. Besøkende kan også ta trappen opp til pagoden og beundre utsikten over elven og byen. Det er en imponerende opplevelse å besøke Wat Arun om natten, når pagoden er opplyst og reflekterer i vannet.

Pris

Wat Arun er åpent daglig fra kl. 08.30 til kl. 17.30. Inngangsbilletten til tempelet koster 100 baht. Barn under 120 cm høyde får gratis adgang. Det er også mulighet for å ta en båttur til templet fra ulike steder i Bangkok, noe som kan variere i pris avhengig av turen.

Wat Arun

 

Wat Pho

Wat Pho, også kjent som tempelet til Den Liggende Buddha, er et av de mest imponerende og ikoniske templene i Bangkok og et av de største og eldste buddhistiske templene i byen. Tempelet ligger i Rattanakosin-distriktet i Bangkok og er kjent for sin gigantiske liggende Buddha-statue, som er en av de største i Thailand.

Wat Pho er et hellig sted for buddhister og er kjent for å være hjemmet til den eldste skolen for tradisjonell thai massasje. Tempelet har også en kjent skole for thai-medisin, der besøkende kan lære mer om tradisjonell thailandsk medisin og behandlingsmetoder.

Wat Pho er også kjent for sin vakre arkitektur og imponerende samling av buddhistiske kunstverk og artefakter. Tempelet er også hjemmet til mange andre mindre og vakre statuer, haller og bygninger som er vakkert dekorert med fargerike mosaikker, gull og speil.

Besøkende kan utforske tempelet og beundre dets skjønnhet og historie på flere måter. En av de mest imponerende attraksjonene i tempelet er den gigantiske liggende Buddha-statuen som er 46 meter lang og 15 meter høy. Statuen er dekorert med gullbelegg og fargerike glassmosaikker og er et imponerende syn å se.

Besøkende kan også utforske tempelet og beundre dens vakre arkitektur og kunstverk ved å gå rundt på området. Det er mange små haller og paviljonger, der besøkende kan se vakre buddhistiske statuer og artefakter. En annen populær aktivitet i tempelet er å få en tradisjonell thai massasje eller lære mer om thai-medisin i skolen for thai-medisin.

Pris

Wat Pho er åpent daglig fra kl. 08.00 til kl. 18.30. Inngangsbilletten til tempelet koster 100 baht. Barn under 120 cm høyde får gratis adgang. Det er også mulighet for å ta en guidet tur i tempelet, som kan variere i pris avhengig av turen.

Wat Pho

 

Chatuchak Weekend Market

Chatuchak Weekend Market, også kjent som JJ Market, er en av de største og mest populære markedene i Bangkok og tiltrekker besøkende fra hele verden. Markedet er kjent for å være et mekka for shopping, spising og underholdning og er et must-visit sted for alle som besøker Bangkok.

Markedet ligger i Chatuchak-området i byen og dekker et enormt område på omtrent 35 hektar. Det er delt inn i 27 seksjoner og har mer enn 15 000 boder som selger alt fra klær, tilbehør og smykker til håndverk, kunst og matvarer. Markedet har også en seksjon som er viet til kjæledyr, hvor besøkende kan kjøpe alt fra fisk og krypdyr til hunder og katter.

Chatuchak Weekend Market er kjent for sine mange fargerike og livlige boder som tilbyr et bredt utvalg av produkter til svært overkommelige priser. Besøkende kan finne alt fra klær og sko til mat og suvenirer, og prisene er generelt mye lavere enn i de fleste andre shoppingområdene i Bangkok. Besøkende kan også prute på prisene, og det er vanligvis forventet på markedet.

Markedet er også kjent for å ha en livlig og festlig atmosfære, og besøkende kan forvente å se gateartister, musikere og kunstnere rundt på markedet. Det er også mange matboder som serverer alt fra thailandske spesialiteter til internasjonale retter og snacks.

Chatuchak Weekend Market åpner kun i helgen, lørdag og søndag, fra kl. 09.00 til kl. 18.00. Besøkende bør planlegge å bruke minst et par timer på markedet for å få den fulle opplevelsen. Det anbefales å komme tidlig på dagen, da markedet kan bli overfylt senere på dagen.

Chatuchak

 

Khao San Road

Khao San Road er en kjent gate i Bangkok, kjent for sin pulserende atmosfære og backpackerkultur. Gaten ligger i den nordlige delen av Bangkok og er et must-visit sted for alle som ønsker å oppleve en livlig og unik side av byen.

Stedet er fullt av fargerike boder som selger alt fra klær, suvenirer og smykker til mat og drikkevarer. Gaten er kjent for sine mange barer, restauranter og nattklubber hvor besøkende kan nyte livemusikk og danse hele natten.

Gaten er også kjent for sin backpackerkultur og er populær blant reisende som søker billig overnatting og hyggelige hostel-muligheter. Det er mange hostel-muligheter på gaten og prisene er generelt rimelige.

Det er også et godt sted å kjøpe suvenirer og klær, og det er mange boder som tilbyr lokale varer til rimelige priser. Besøkende kan finne alt fra tradisjonelle thailandske antrekk og klær til trendy t-skjorter og smykker.

Gaten har også et livlig natteliv og er kjent for sine mange barer og nattklubber som tilbyr live musikk og DJ-musikk hele natten. Besøkende kan nyte en drink eller to mens de lytter til musikk og møter mennesker fra hele verden.

Khao San Road er åpen 24 timer i døgnet og besøkende kan komme når som helst på dagen eller natten. Det er en god idé å unngå de travleste tidene på dagen og planlegge besøket om kvelden eller natten når gaten er mest livlig.

Khao San Road

 

Jim Thompson House

Jim Thompson House er et historisk hjem som tilhørte den amerikanske forretningsmannen Jim Thompson som spilte en viktig rolle i å gjenopplive Thailands silkeindustri på 1900-tallet. Bygget i 1959, består huset av seks tradisjonelle thailandske trehus som ble transportert fra forskjellige deler av Thailand og samlet på sin nåværende plassering. Etter Thompsons mystiske forsvinning i Malaysia i 1967 ble huset omgjort til et museum og viser i dag et vell av thailandsk kunst, porselen, tekstiler og andre gjenstander fra Jim Thompsons personlige samling. Beliggende i hjertet av Bangkok nær BTS National Stadium, er Jim Thompson House en oase av ro midt i byens travlhet og en must-see attraksjon for alle som er interessert i thailandsk kultur, kunst og historie.

Pris

Adgang til huset koster 200 baht for voksne og 100 baht for barn under 12 år, og det er også mulig å kjøpe en kombinert billett til Jim Thompson House og Bangkok Art and Culture Centre for 300 baht.

Jim Thompson house

 

Damnoen Saduak flytende marked

Damnoen Saduak flytende marked er en av de mest populære turistattraksjonene i Thailand og ligger i Ratchaburi-provinsen, omtrent 100 km vest for Bangkok. Det er et fargerikt og livlig flytende marked hvor turister kan oppleve den autentiske thailandske kulturen og kjøpe forskjellige varer fra lokale handelsmenn.

Markedet ble etablert på slutten av 1800-tallet av Rama IV som et sentralt handelssted for lokale bønder og fiskere, og ble senere en viktig handelspost for Thailand. I det 20. århundre ble markedet en populær turistattraksjon.

Besøkende kan ta en båttur langs elven og se de fargerike båtene som flyter på vannet. Det er mange lokale handelsmenn som selger alt fra frukt og grønnsaker til håndverk og suvenirer. Det er også et godt sted å prøve lokale thailandske retter, som pad thai og tom yum suppe.

Markedet er kjent for sin livlige og fargerike atmosfære, hvor turister kan oppleve den autentiske thailandske kulturen. Det er en populær turistattraksjon, så det kan være ganske overfylt og travelt, spesielt i helgene.

Pris

Prisen for en båttur på markedet varierer avhengig av tidspunktet på dagen og antallet av passasjerer. Vanligvis koster en tur rundt 150-200 baht per person. Det anbefales å besøke markedet tidlig om morgenen da det er færre mennesker og mer autentiske opplevelser å finne.

Damnoen Saduak

 

Wat Saket

Wat Saket, også kjent som "The Golden Mount", er et buddhistisk tempel som ligger i Bangkok, Thailand. Det er en av de mest ikoniske og besøkte severdighetene i byen og har en lang historie bak seg.

Tempelet ble opprinnelig bygget på 1700-tallet av kong Rama I, men ble senere forlatt og forfalt. Det ble gjenoppbygd på 1800-tallet av kong Rama III og renovert på 1900-tallet. I dag er det et viktig pilegrimssted for buddhister som kommer for å be og beundre tempelet og dens omgivelser.

En av de mest bemerkelsesverdige funksjonene i Wat Saket er den gyldne kuppelen som er synlig fra lang avstand. Kuppelen er 80 meter høy og krever en anstrengende tur opp trappene for å nå toppen. Men det er verdt det når man når toppen, og man blir belønnet med en spektakulær utsikt over byen og dens omgivelser.

I tillegg til kuppelen er det også en rekke andre interessante funksjoner i Wat Saket. Det er en stor Buddha-statue i midten av tempelet og en rekke mindre statuer og andre kunstverk spredt rundt på komplekset. Det er også en rekke mindre kapeller og helligdommer der besøkende kan be og ofre til buddhistiske guder og helgener.

Prisen

Adgang til Wat Saket er gratis, men det er en liten inngangsbillett for å gå opp trappen til kuppelen. Prisen er vanligvis rundt 50 baht.

Wat Saket

 

Chinatown

Chinatown, også kjent som Yaowarat, er et av de mest berømte nabolagene i Bangkok, Thailand. Det er en livlig og travel del av byen, fylt med fargerike gater, butikker, markeder, restauranter og templer. Chinatown er en spennende destinasjon for reisende som ønsker å utforske kulturen og historien i Bangkok.

Chinatown ble grunnlagt på 1700-tallet av kinesiske handelsmenn som kom til Thailand for å handle lokale varer. Det har siden da vært en viktig handelsdestinasjon og et viktig senter for kinesisk kultur og tradisjon i Bangkok. I dag er det fortsatt et travelt handelsområde og en populær turistattraksjon.

En av de mest bemerkelsesverdige trekkene ved stedet er maten. Det er kjent for å ha noen av de beste gatekjøkkenene og lokale restaurantene i Bangkok, der besøkende kan smake autentiske kinesiske retter og thailandske spesialiteter. Det er også en rekke markeder der man kan kjøpe fersk frukt og grønnsaker, krydder, kinesisk medisin og suvenirer.

Det er også hjemsted for flere viktige buddhistiske templer, inkludert Wat Mangkon Kamalawat og Wat Leng Noei Yi. Disse templene er populære destinasjoner for pilegrimer og besøkende som ønsker å beundre den vakre arkitekturen og imponerende statuer og andre kunstverk.

Chinatown

 

Siam Paragon

Siam Paragon er et av Bangkoks mest ikoniske og luksuriøse kjøpesentre og er kjent for å tiltrekke besøkende fra hele verden. Det ligger i hjertet av byen, ved BTS-stasjonen Siam, og er et av de største kjøpesentrene i Asia.

Siam Paragon åpnet i 2005 og har siden da tiltrukket millioner av besøkende hvert år. Senteret har over 250 butikker som spenner fra high-end designerbutikker til populære merker og lokale thailandske butikker. Det er også en rekke restauranter, kafeer og barer som tilbyr alt fra autentisk thailandsk mat til internasjonalt kjøkken.

En av de mest imponerende funksjonene i Siam Paragon er IMAX-biografen, som er den største biografen i Sørøst-Asia og kan romme mer enn 1.500 besøkende. Det er også en rekke andre underholdningsmuligheter i senteret, inkludert en bowlingbane, en karaokebar og et stort akvarium.

Siam Paragon

 

Bangkok: Hvor mye koster det å reise og bo i Thailands pulserende hovedstad?

Flybilletter til Bangkok kan variere i pris avhengig av reisetidspunktet og flyselskap. Man kan ofte finne billetter til rundt $500-600 for en tur-retur-billett fra Europa, men prisene kan variere basert på sesong, kampanjer og andre faktorer. Det anbefales å undersøke prisene hos flere flyselskaper og reisebyråer for å finne den beste prisen.

Når det kommer til overnatting, er det et bredt utvalg av hoteller i Bangkok, fra budsjettvennlige hosteller til luksushoteller. Prisene kan variere fra rundt $5-10 per natt for en seng i et hostel til $100 eller mer per natt for et luksushotell. Det er også et stort utvalg av mid-range hoteller og gjestehus som tilbyr gode priser og fasiliteter.

Transport i Bangkok er også rimelig billig. Offentlig transport som busser og metroen er billig, og man kan kjøpe et kort som gir tilgang til flere dagers transport. Taxier og Tuk-Tuk er også billige, men prisene kan variere avhengig av trafikken og tidspunktet på dagen.

 

Mat i Bangkok er også billig og kan finnes overalt i byen. Street food er populært og kan kjøpes til rimelige priser, fra rundt $1-2 for en enkel rett. Det er også et stort utvalg av restauranter som serverer alt fra tradisjonell thailandsk mat til internasjonale retter.

Generelt kan man forvente å bruke rundt $30-50 per dag hvis man bor på et budsjettvennlig hotell, spiser street food og bruker offentlig transport. Hvis man velger å bo på et luksushotell, spiser på fine restauranter og tar taxi, kan prisen forventes å være høyere.

Det er viktig å ta hensyn til at været kan være veldig varmt og fuktig. Derfor er det viktig å pakke klær som puster og ta med mye vann. Det er også viktig å være oppmerksom på at Bangkok kan være travel og overfylt, så det er en god idé å planlegge tiden og aktivitetene dine i god tid. Det er også viktig å sjekke de gjeldende retningslinjene for COVID-19 før du reiser.

Så hvis du planlegger å besøke Bangkok, er det mange spennende severdigheter å velge mellom. Det er en god idé å undersøke prisene og åpningstidene på forhånd, slik at du kan planlegge tiden og budsjettet ditt effektivt. Det er også viktig å være oppmerksom på at mange av disse severdighetene er viktige religiøse steder, så det er viktig å vise respekt og følge dresscode og adferdsregler.

 

Unngå flyproblemer med Flyhjelp.no: Slik får du hjelp i Bangkok

Hvis du opplever forsinkelserkanselleringer eller overbookninger på flyreisen din, kan du kreve refusjon eller kompensasjon. Det er noen trinn du kan følge for å få hjelp:

1. Kontakt flyselskapet: Hvis du opplever problemer med flyreisen din, må du umiddelbart kontakte flyselskapet og informere dem om situasjonen din.

2. Kreve dine rettigheter: Flyselskapet er forpliktet til å gi deg visse rettigheter avhengig av problemet ditt. Du kan kreve erstatning for forsinkelser eller kanselleringer eller kreve å bli ombooket til en annen flyreise.

3. Dokumenter saken din: Det er viktig å dokumentere saken din ved å ta bilder av boardingkortet, kvitteringer og annet relevant materiale. Dette vil hjelpe deg med å bevise saken din hvis du senere vil klage på flyselskapet.

4. Klage på flyselskapet: Hvis du ikke er fornøyd med flyselskapets løsning på problemet ditt, kan du klage til de relevante myndighetene.

Du kan også kontakte Flyhjelp.no, som er en inkassovirksomhet i København som spesialiserer seg på å hjelpe flypassasjerer med å kreve økonomisk kompensasjon og refusjon. Vårt ekspertteam arbeider hardt for å sikre at våre kunder får den beste servicen og den erstatningen de fortjener. Vi er stolte av våre positive kundeanmeldelser og vår 9,5/10 rangering på Trustpilot. Vi oppfordrer alle reisende til å opprette en sak hos oss hvis de trenger hjelp med sin flyreise.

การเดินทางที่ดี! 

Av Melik Karatas