Flyhjelp-logo-2.png

Skogbranner herjer de greske ferieøyene - Viktig informasjon til berørte reisende! Les her!

 

De voldsomme skogbrannene som har herjet flere greske ferieøyer, har hatt betydelig innvirkning på mange norske reisende. Vi ønsker å informere om rettighetene til berørte reisende.

Først og fremst er det viktig å avklare om det er flyselskapet eller reisebyrået som har avlyst reisen. Hvis det er reisebyrået som har avlyst, har den reisende ikke rett til kompensasjon, men kan ha andre rettigheter i henhold til avtalen med reisebyrået, for eksempel en ny reise.

Hvis det er flyselskapet som har avlyst reisen, gjelder EU-forordning 261/2004, som gir reisende rett til kompensasjon, med mindre avlysningen skyldes ekstraordinære omstendigheter. Skogbranner er i utgangspunktet en ekstraordinær omstendighet som er utenfor flyselskapets kontroll og gir derfor ikke rett til kompensasjon. Likevel finnes det unntak som berørte reisende bør være oppmerksomme på.

Flyselskapet har for eksempel plikt til å transportere passasjerene hjem så raskt som mulig når de ekstraordinære omstendighetene har opphørt. Hvis flyselskapet ikke oppfyller denne plikten, kan berørte reisende likevel være berettiget til kompensasjon.

Vi forstår at det kan være forvirrende å navigere gjennom de komplekse EU-reglene om flypassasjerrettigheter, spesielt når det gjelder ekstraordinære omstendigheter som skogbranner. Derfor tilbyr vi vår hjelp til berørte reisende. Du kan opprette en sak på www.flyhjelp.no, hvor våre eksperter i EU-lovgivning vil undersøke saken din og avgjøre om du har rett til kompensasjon. Vår tjeneste er gratis hvis det viser seg at du ikke har rett til kompensasjon.

Hvis du er en av de uheldige reisende som ikke har kunnet fortsette reisen til feriedestinasjonen din på grunn av flyselskapets avlysning, har du selvfølgelig rett til full refusjon av reisens pris - selv om du eventuelt ikke har rett til kompensasjon.

Vi står ved din side og er dedikerte til å hjelpe alle berørte norrmenn som har opplevd avlysninger og forstyrrelser på grunn av de tragiske skogbrannene på de greske øyene.

 

Krev kompensasjon/refusjon. Forsinket eller kansellert fly?

Flyhjelp hjelper deg med å få opptil 6 700 kr. i kompensasjon ved forsinket eller kansellert flyreise

 Tusenvis av glade kunder

 Vi vinner 98% av sakene

 Risikofritt – enkelt og raskt