Flyhjelp-logo-2.png

Londons 10 beste attraksjoner - Flyhjelps guide for flyreisende

February 2023

Seneste post

Skal du reise i sommerferien? Les om dine flyrettigheter her

June 2024

London er kjent for sin historie, kultur og arkitektur.

 

London er kjent for sin historie, kultur og arkitektur. Det beste tidspunktet å besøke London er i sommermånedene, fra juni til august, når været er best. Prisene for et besøk i London kan variere avhengig av tiden på året og type innkvartering, men generelt kan man forvente å betale mellom £50-130 per natt for et budsjettleilighet. Sjekk ut denne bloggen. Les mere om Flyhjelps guide til ekstrautgifter.

 

De 10 mest besøkte attraksjonene i London er:

 

Tower of London

Tower of London er en historisk bygning i London, England, som ble bygget i 1066 av William Erobreren. Den har tjent som et kongepalass, et fengsel, en kaserne og et skattkammer gjennom årene. Bygningen er også kjent som "Her Majesty's Royal Palace and Fortress" og er en av de mest besøkte historiske stedene i London.

 

Tower of London er hjem til kronjuvelene, som har vært oppbevart der i over 900 år. Det er også kjent for sin historie om fengsling og henrettelse av fanger, inkludert Anne Boleyn, som var dronning av England i 1533-1536.

 

Pris

 

Inngangsbilletter koster fra £25,50 for voksne og £11,90 for barn. Det er en god idé å kjøpe billetter online for å unngå køer.

 

 

British Museum

British Museum er et av verdens eldste og mest berømte museer. Det ble grunnlagt i 1753 og har vært åpent for offentligheten siden 1759. Museet rommer en av verdens største og mest imponerende samlinger av antikk kunst og arkeologi, med gjenstander fra hele verden og fra ulike historiske perioder. British Museum er kjent for sin store samling av egyptiske gjenstander, inkludert den berømte Rosetta Stone, som hjalp med å tyde hieroglyfene, og den imponerende Elgin Marbles, som er en del av Parthenon-frisen fra det antikke Hellas.

 

Pris

 

Adgang til British Museum er gratis for alle besøkende, med unntak av noen spesielle utstillinger, der det kan være entrégebyr. Det er også mulig å kjøpe en guide eller en lydguide for å få mest mulig ut av besøket. Det er også mulighet for å melde seg på en omvisning ledet av en ekspertguide.

 

Det er også verdt å merke seg at barn under 16 år må være i følge med en voksen.

 

 

National Gallery

National Gallery er en av verdens mest berømte gallerier for kunst og har en imponerende samling av europeisk kunst fra det 13. til det 19. århundre, inkludert verk av kunstnere som Leonardo da Vinci, Botticelli, Turner, Van Gogh og Monet. Galleriet åpnet i 1824 og har vært åpent for offentligheten siden da. National Gallery har også en omfattende samling av skisser, tegninger og grafikk, samt en stor samling av kunstbøker og -kataloger, som er tilgjengelige for offentligheten.

 

Pris

 

Det er gratis å besøke galleriet, men noen spesielle utstillinger kan kreve inngangsbillett.

National Gallery

 

London Eye

London Eye er et av Londons mest anerkjente landemerker og er et stort tivoli hjul som gir besøkende en unik panoramautsikt over byen. Det er 135 meter høyt og åpnet i 2000. Hjulet er også kjent som Millennium Wheel og er en av de høyeste utsiktspunktene i London. Det gir deg en 360 graders panoramautsikt over byen, inkludert landemerker som Big Ben, Houses of Parliament, St. Paul's Cathedral og Tower Bridge.

 

Pris

 

En tur på London Eye tar ca. 30 minutter og koster fra £22 for voksne og £17 for barn (prisene kan variere avhengig av sesongen og tidspunktet for besøket). Det er også mulig å kjøpe billetter med prioritert adgang og adgang til den eksklusive 4D-opplevelsen.

london eye

 

St. Paul's Cathedral

St. Paul's Cathedral i London, England er en av Londons mest berømte kirker og et viktig historisk landemerke. Den ble bygget i det 17. århundre etter at den tidligere katedralen ble ødelagt i en brann. Arkitekten Christopher Wren ledet oppføringen av katedralen. St. Paul's Cathedral har en imponerende arkitektur, med en imponerende kuppel som er 111 meter høy. Den har også et stort antall kunstverk, inkludert malerier, skulpturer og mosaikker.

 

Pris

 

Prisen for å besøke St. Paul's Cathedral er £20 for voksne, £17 for studenter og £7 for barn. Det er også mulig å kjøpe billetter med prioritert adgang og adgang til kuplen, som gir deg utsikt over London. Det er også gratis å delta i en gudstjeneste i katedralen.

St. Paul's Cathedral

 

Buckingham Palace

Buckingham Palace er residensen til den britiske monarken og er et av Londons mest fremtredende bygninger. Det ble bygget på 1700-tallet og er hovedkvarteret til den britiske monarken. Palasset har 775 rom, inkludert 19 stuer, 52 soverom, 92 kontorer, 78 baderom og en 50 meter lang kongehall. Det er også hjemmet til kongefamiliens kunstsamling, som inneholder verk av kunstnere som Rembrandt, Van Dyck og Canaletto.

 

Pris

 

Buckingham Palace er åpent for offentligheten i en begrenset periode om sommeren, og prisen for å besøke er omtrent £25 for voksne og £22.50 for studenter og pensjonister. Det er ikke mulig å besøke palasset resten av året.

Buckingham Palace  

Tate Modern

Tate Modern er et av verdens mest besøkte moderne kunstmuseer og ligger i London, England. Museet ble åpnet i 2000 og er hjemsted for et imponerende utvalg av moderne og samtidskunst fra hele verden. Det er en del av Tate-gruppen, som også inkluderer Tate Britain og Tate Liverpool.

 

Kunstmuseet har over 75 000 kunstverk i sin samling, som spenner fra 1900 til i dag. Kunstnere som er representert i samlingen inkluderer Picasso, Warhol, Hockney, Freud, Hirst og mange flere. Samlingen er organisert i forskjellige avdelinger, inkludert maleri og skulptur, fotografi, video og film.

 

I tillegg til den faste samlingen, har Tate Modern også flere midlertidige utstillinger og arrangementer som jevnlig bringer nye perspektiver på kunst og kultur til besøkende. Disse utstillinger og arrangementer kan inkludere verk av nye og kommende kunstnere, samt retrospektiver av klassiske kunstnere.

 

Pris

 

Prisen for å besøke Tate Modern er gratis, men noen spesielle utstillinger kan ha inngangsbillett. Museet har også en kafé, restaurant og butikk, hvor besøkende kan kjøpe bøker, kunstgjenstander og andre relaterte varer. Tate Modern er et "must-see" for kunstinteresserte og kulturinteresserte, og det er et av de beste stedene i verden å oppleve moderne og samtidskunst.

 Tate Modern

 

Natural History Museum

Natural History Museum i London, England er et av verdens mest anerkjente og besøkte naturhistoriske museer. Det er hjemsted for en omfattende samling av gjenstander som spenner fra mineraler, dyr, planter og mer. Museet ble grunnlagt i 1881 og er en av Londons mest populære attraksjoner.

 

Museet er kjent for sin berømte dinosauravdeling, som inkluderer det legendariske diplodocus-skeletet, kalt Dippy. Besøkende kan også se en rekke andre imponerende dinosaur-skeletter, inkludert Triceratops, Stegosaurus og T-Rex. Utover dinosaurene, har museet også en rekke andre interessante utstillinger, inkludert skjulte skatter fra havet, ville dyr og ville planter. Museet har også en rekke interaktive utstillinger og arrangementer som gir besøkende muligheten til å lære og oppleve mer om naturen og vitenskapen.

 

Pris

 

Det er gratis å besøke Natural History Museum, men noen spesielle utstillinger kan ha inngangsbillett. Museet har også en restaurant og en butikk der besøkende kan kjøpe bøker, kunstgjenstander og relaterte varer. Natural History Museum er et must-see for naturinteresserte og et utmerket sted for å lære mer om naturen og vitenskapen.

national history museum  

Tower Bridge

Tower Bridge er en av Londons mest ikoniske landemerker, kjent for sin unike design med to tårn og en hevet gangvei som gir tilgang til den sentrale delen av broen. Det er en av de mest gjenkjennelige broene i verden og en av Londons mest besøkte attraksjoner. Den ble bygget mellom 1887 og 1894, og er en av de eldste hevede broene i verden. Broen er designet av Sir Horace Jones og Sir John Wolfe Barry og ble bygget for å løse problemet med at skipene ikke kunne passere under London Bridge.

 

Tower Bridge har en fantastisk utsikt over byen fra den hevede gangveien som går mellom de to tårnene. Det er også hjemsted for et besøkssenter hvor man kan lære om broens historie og teknologi. Det er også mulighet for å ta en guidet tur der man kan se broens maskinrom og høre om hvordan broen ble bygget og fungerer.

 

Pris

 

Prisen for å besøke Tower Bridge er £9 for voksne, £5 for barn og gratis for under 5 år. Adgangen til den hevede gangveien er inkludert i prisen, slik at man kan nyte den fantastiske utsikten over byen. Tower Bridge er et must-see for alle besøkende i London, og et symbol på byens historie og teknologisk fremskritt.

Tower Bridge

 

Big Ben og Houses of Parliament

Dette er et av Londons mest signifikante symboler og er hjemsted for den britiske regjeringen. Big Ben er navnet på klokken i tårnet på Houses of Parliament. Klokketårnet ble ferdigbygget i 1858 og er verdens største klokkeverk med fire urverk. Totalt er det 96 meter høyt.

 

Palace of Westminster er stedet hvor lovgivende folk møtes og stedet hvor demokratiske lover vedtas. Derfor sjekkes regjeringens arbeid og aktuelle problemer debatteres. Det består av to kamre "House of Commons" og "House of Lords". Hvor Commons er offentlig valgt og ansvarlig for å ta økonomiske forslag. Lords er i det andre kammeret i det britiske parlamentet og er uavhengige og supplerer det valgte underhuset. Lords deler oppgaven med å forme lover og sjekke regjeringens arbeid.

 

Pris

 

Det er mulig å få en guidet tur inni parlamentet, hvor man kan se de forskjellige kamrene og Westminster Hall. Voksen pris: £29 unge voksne £24,5 og barnepris: £13. Men det er ikke mulig å komme opp i Big Ben.

Big Ben og Houses of Parliament  

 

Når man skal reise bør man unngå følgende

 

  1. Å ankomme sent til flyet: Det er viktig å gi seg god tid til å komme til flyplassen og sjekke inn, slik at man ikke risikerer å gå glipp av flyet. Les denne bloggen om Oslo Gardemoen for å redusere forsinkelsen.
  2. Overpacking: Det er viktig å pakke klokt og ikke ta med for mye, da det kan resultere i ekstra bagasjegebyrer og besvær med å bære tingene rundt.
  3. Å ignorere flyselskapets regler: Det er viktig å undersøke og følge flyselskapets regler for bagasje, elektronisk utstyr og andre forhold for å unngå problemer under flyreisen.
  4. Å ignorere sikkerhetsinstruksjoner: Det er viktig å lytte til og følge sikkerhetsinstruksjonene fra besetningen for å sikre en trygg flyreise.
  5. Å ignorere tidsskjermen: Hvis man reiser til et sted med en annen tidssone, er det viktig å ta hensyn til tidsskjermen og gi kroppen tid til å tilpasse seg, for å unngå jetlag.

 

Siden du reiser fra EU, kan du være kvalifisert for kompensasjon hvis flyet er forsinket med mer enn 3 timer, i dette tilfellet bør du søke hjelp til for å sikre deg rettferdig hjelp. Krev kompensasjon.

 

Planlegg din London-tur med omhu: Endrede åpningstider og tilgjengelighet på grunn av Covid-19 restriksjoner

Det er viktig å huske at noen attraksjoner kan ha endrede åpningstider og tilgjengelighet på grunn av Covid-19 restriksjoner, så det er viktig å sjekke nettsidene for de spesifikke attraksjonene for å få de siste opplysningene.

 

Prisene varierer avhengig av attraksjonen, men generelt er det gratis adgang til mange museer og kirker i London. Det kan være et gebyr for å besøke noen attraksjoner, som Tower of London og London Eye. Det er best å sjekke nettsidene for de spesifikke attraksjonene for å få de siste prisene.

 

Det beste tidspunktet å besøke London er i perioden april til juni og september til november, når været er mildt og det er færre turister. Det kan også være en god idé å besøke London i løpet av ukedagene i stedet for i helgen, da det kan være overfylt ved de populære attraksjonene.

 

Optimer din London-tur: Få mest mulig ut av din tur i byen

  • Planlegg besøket ditt på forhånd for å få mest mulig ut av tiden din i byen.
  • Bruk offentlig transport som London Underground eller busser, da det kan være vanskelig å finne parkering i byen.
  • Bruk et Oyster-kort eller et Contactless-kort for å betale for transport, da det gir deg en billigere pris enn å kjøpe enkeltbilletter.
  • Besøk de populære attraksjonene tidlig om morgenen eller sent på ettermiddagen for å unngå køer.

 

Unngå flyproblemer med Flyhjelp.no: Slik får du hjelp i London

Hvis du opplever forsinkelserkanselleringer eller overbookninger på flyreisen din, kan du kreve refusjon eller kompensasjon. Det er noen trinn du kan følge for å få hjelp:

1. Kontakt flyselskapet: Hvis du opplever problemer med flyreisen din, må du umiddelbart kontakte flyselskapet og informere dem om situasjonen din.

2. Kreve dine rettigheter: Flyselskapet er forpliktet til å gi deg visse rettigheter avhengig av problemet ditt. Du kan kreve erstatning for forsinkelser eller kanselleringer eller kreve å bli ombooket til en annen flyreise.

3. Dokumenter saken din: Det er viktig å dokumentere saken din ved å ta bilder av boardingkortet, kvitteringer og annet relevant materiale. Dette vil hjelpe deg med å bevise saken din hvis du senere vil klage på flyselskapet.

4. Klage på flyselskapet: Hvis du ikke er fornøyd med flyselskapets løsning på problemet ditt, kan du klage til de relevante myndighetene.

Du kan også kontakte Flyhjelp.no, som er en inkassovirksomhet i København som spesialiserer seg på å hjelpe flypassasjerer med å kreve økonomisk kompensasjon og refusjon. Vårt ekspertteam arbeider hardt for å sikre at våre kunder får den beste servicen og den erstatningen de fortjener. Vi er stolte av våre positive kundeanmeldelser og vår 9,5/10 rangering på Trustpilot. Vi oppfordrer alle reisende til å opprette en sak hos oss hvis de trenger hjelp med sin flyreise.

Have a nice trip!

 

Av Melik Karatas