Flyhjelp-logo-2.png

De 10 beste severdighetene i Paris - Flyhjelps guide for flyreisende

February 2023

Seneste post

Skal du reise i sommerferien? Les om dine flyrettigheter her

June 2024

Byen med lyset

Paris er kjent som 'byen med lyset' og er hjem til noen av verdens mest ikoniske severdigheter. Eiffeltårnet, Louvre-museet og Notre-Dame-katedralen er noen av de mest besøkte stedene i byen. Den beste tiden å besøke Paris er om våren eller høsten, fra april til juni og fra september til november, når været er behagelig og ikke for varmt. Prisene for et besøk i Paris kan variere avhengig av tid på året og type overnatting, men generelt kan man forvente å betale mellom € 45-150 per natt for et budsjettvennlig hotell.

 

De 10 mest besøkte severdighetene i Paris er:

 

Eiffel tårnet

Eiffeltårnet er en av de mest ikoniske strukturene i verden og er en av de mest populære turistattraksjonene i Paris. Tårnet ble bygget av Gustave Eiffel til verdensutstillingen i Paris i 1889 og var på den tiden verdens høyeste bygning med sine 324 meter. Eiffeltårnet møtte opprinnelig en del motstand fra parisere som betraktet tårnet som en skamplett på byens skyline, men det ble senere et symbol på Paris og en av de mest gjenkjennelige strukturene i verden. Tårnet veier over 10 000 tonn og er laget av mer enn 18 000 metallbiter som er festet med rundt 2,5 millioner nitter. Hvert år besøkes Eiffeltårnet av millioner av turister, og det er fortsatt en av de mest populære severdighetene i Paris.

 

Pris

Billetter koster fra € 17,00 for voksne og € 8,50 for barn.

 Eiffel tårnet

 

Louvre-museet

Louvre-museet er et av verdens mest kjente museer og ligger i hjertet av Paris. Museet ble åpnet i 1793 og har siden samlet en imponerende samling av kunstverk og historiske gjenstander fra hele verden. Louvre-museet er kjent for sin imponerende samling av klassisk kunst, inkludert Leonardo da Vincis berømte maleri, Mona Lisa, og skulpturen Venus de Milo. Museet har over 35 000 kunstverk fra antikken til det 21. århundre, og det besøkes årlig av millioner av turister fra hele verden. Louvre-museet er også kjent for sin arkitektoniske skjønnhet og er bygget i en imponerende stil som kombinerer klassisk og modernistisk arkitektur.

 

Pris

Inngangsbilletter koster € 17,00 for voksne og er gratis for personer under 18 år.

Louvre

 

Notre-Dame-katedralen

Notre-Dame-katedralen er en av verdens mest ikoniske katedraler og ligger i sentrum av Paris. Katedralen ble bygget på 1100-tallet og er kjent for sin gotiske arkitektur og imponerende størrelse. Katedralen er også kjent for sine fantastiske kunstverk og religiøse symbolikk, inkludert de imponerende rosevinduene, statuene og skulpturene. Notre-Dame-katedralen ble alvorlig skadet i en brann i april 2019, som førte til en global gjenoppbyggingsinnsats. Katedralen er fortsatt stengt for besøkende på grunn av restaureringsarbeidet, men det er forventet å åpne for besøkende igjen i 2024. Notre-Dame-katedralen er en av de mest besøkte severdighetene i Paris og er en viktig del av den franske og europeiske kulturarven.

Notre Dame  

Arc de Triomphe

Arc de Triomphe er en av Paris' mest kjente monumenter og ble bygget for å feire Napoleons militære triumfer på 1800-tallet. Den imponerende triumfbuen ligger midt på Champs-Élysées og er en av verdens største av sitt slag. Arc de Triomphe er kjent for sin imponerende arkitektur, med en høyde på 50 meter og en bredde på 45 meter. Monumentet er dekorert med imponerende skulpturer som skildrer viktige militære slag og triumfer i Frankrikes historie. Fra toppen av Arc de Triomphe har besøkende en spektakulær utsikt over Paris, inkludert det berømte Eiffeltårnet. Hvert år besøkes Arc de Triomphe av millioner av turister fra hele verden, og den er en viktig del av Frankrikes nasjonale arv.

 

Pris

Inngangsbilletter koster € 12,00 for voksne og € 9,00 for barn.

Arc de Triomphe 

Sainte-Chapelle

Sainte-Chapelle er en imponerende middelalderkirke som ligger i hjertet av Paris. Kirken ble bygget i det 13. århundre av kong Louis IX og er kjent for sin enestående arkitektur og fantastiske samling av fargede glassvinduer. Kirken er kjent for sin imponerende høyde på 20 meter og dens to nivåer med glassvinduer som skaper en fantastisk lys- og fargeeffekt. Sainte-Chapelle har også en rekke vakre religiøse skulpturer og dekorasjoner som viser den dype troen på Gud og den kristne troen som var en integrert del av livet i middelalderen. Kirken ble alvorlig skadet under den franske revolusjonen, men ble senere restaurert og gjenåpnet for besøkende på 1800-tallet. Sainte-Chapelle er fortsatt en viktig del av den franske kulturarven og besøkes hvert år av tusenvis av turister fra hele verden som beundrer dens imponerende arkitektur og historiske betydning.

 

Pris

Inngangsbilletter koster € 9,00 for voksne og € 5,00 for barn.

Saint Chapelle

 

Musée d'Orsay

Musée d'Orsay er et berømt museum som ligger i Paris, Frankrike, og er kjent for sin imponerende samling av kunstverk fra det 19. og begynnelsen av det 20. århundre. Museet er lokalisert i en vakker renoverte jernbanestasjon og inneholder en rekke ikoniske malerier, skulpturer, fotografier og andre kunstverk fra perioden. Musée d'Orsay er kjent for å ha en av verdens største samlinger av impressionistisk og post-impressionistisk kunst, inkludert malerier av berømte kunstnere som Monet, Van Gogh og Renoir. Museet har også en samling av skulpturer, fotografier og møbler fra perioden, som gir besøkende et innblikk i den kulturelle utviklingen i Frankrike på 1800-tallet.

Musée d'Orsay er et viktig museum for alle som er interessert i kunst og kulturhistorie, og det er en populær destinasjon for turister fra hele verden.

 

Pris

Inngangsbilletter koster € 14,00 for voksne og er gratis for personer under 26 år.

Musée d'Orsay  

Sacré-Cœur-basilikaen

Sacré-Cœur-basilikaen er en imponerende kirke som ligger på toppen av Montmartre-høyden i Paris. Kirken ble bygget i det 19. århundre og er kjent for sin enestående arkitektur og fantastiske utsikt over byen. Basilikaen er berømt for sin hvite steinfasade som skinner i sollyset og gir kirken et majestetisk og imponerende utseende. Kirken inneholder også en rekke vakre religiøse skulpturer og dekorasjoner som viser den dype troen på Gud og den kristne troen som var en integrert del av livet i Frankrike på 19-tallet. Fra toppen av kirkens kuppel har besøkende en spektakulær utsikt over Paris, inkludert det berømte Eiffeltårnet.

 

Sacré-Cœur-basilikaen er fortsatt en viktig del av den franske kulturarven og besøkes hvert år av tusenvis av turister fra hele verden som beundrer dens imponerende arkitektur og historiske betydning.

 

Pris

Det er vanligvis ingen adgangsgebyr for å besøke Sacré-Cœur-basilikaen i Paris, så det er gratis å besøke kirken og gå rundt i dens vakre omgivelser. Det kan imidlertid være en mindre avgift for å besøke noen av de mer spesielle områdene av basilikaen, som for eksempel krypten.

Sacré-Cœur-basilikaen  

Jardin des Tuileries

Jardin des Tuileries er en av de vakreste offentlige hagene i Paris og er kjent for sine imponerende skulpturer, innsjøer, fontener og botaniske hager. Hagen ble anlagt på 1500-tallet og var en gang en del av Tuileries-palasset som ble ødelagt på 1800-tallet og nå er en del av Louvre-museet. Jardin des Tuileries dekker en tomt på 25 hektar og er kjent for sine mange vannfunksjoner, inkludert fontener og dammer, som skaper en rolig og fredelig atmosfære midt i byen. Hagen er også hjem til flere vakre skulpturer, inkludert verk av kjente kunstnere som Rodin og Giacometti.

Jardin des Tuileries er et populært reisemål for turister og lokalbefolkningen som ønsker å slappe av og nyte naturen midt i byen, og er en nydelig måte å tilbringe en ettermiddag på når man besøker Paris. Adgang er gratis.

Jardin  

 

Palais de la Cité

Palais de la Cité var en gang det kongelige palasset i Paris og er i dag kjent som et historisk landemerke og et viktig symbol på den franske kulturarven. Palasset ble opprinnelig bygget på 1000-tallet og ble kontinuerlig utvidet og modernisert i løpet av de følgende århundrene. Det var hjem til en rekke kjente franske monarker, inkludert kong Ludvig IX, også kjent som St. Louis. Palais de la Cité har også spilt en viktig rolle i det franske rettssystemet og var hjemmet til det beryktede Conciergerie-fengselet, hvor mange kjente figurer fra den franske revolusjonen ble fengslet, inkludert Marie Antoinette.

I dag er Palais de la Cité en populær turistattraksjon og et museum der besøkende kan lære mer om palassets fascinerende historie og se noen av dets imponerende arkitektoniske trekk, inkludert de berømte tårnene og vakre hallene.

 

Pris

Inngangsbilletter koster € 9,00 for voksne og € 4,50 for barn.

Palais de la Cité

 

La Sainte-Trinité-kirke

La Sainte-Trinité-kirke er en vakker kirke som ligger midt i hjertet av Paris, og er kjent for sin imponerende neobyzantinske arkitektur. Kirken ble bygget på midten av 1800-tallet av den berømte franske arkitekten Théodore Ballu, og er dedikert til Treenigheten. Kirken er imponerende både utenpå og inni, med sine høye tårn, flotte mosaikker og vakre glasmosaikvinduer. Inne i kirken er det en stor kirkesal som er vakkert dekorert med høye tak, overdådige fresker og detaljerte skulpturer.

I tillegg er det en rekke mindre kapeller og sidealtere, som hver har sin egen spesielle karakter og skjønnhet.

 

La Sainte-Trinité-kirken er fortsatt aktiv og tilbyr jevnlige gudstjenester og messer for besøkende, og er en populær destinasjon for turister og lokalbefolkningen som ønsker å oppleve dens skjønnhet og historie.

La Sainte-Trinité-kirke

 

Før du drar: Viktige ting å huske før reisen

Det er viktig å merke seg at attraksjoner som Eiffeltårnet, Louvre-museet, Musée d'Orsay og Notre-Dame-katedralen kan være overfylte i høysesongen, så det kan være lurt å besøke dem tidlig om morgenen eller sent på kvelden for å unngå køer. Videre er det viktig å sette av tid til å utforske byen og oppleve de mindre kjente attraksjonene og områdene som Paris har å by på.

 

Prisene varierer avhengig av attraksjonen, men generelt er det gratis inngang til mange parker og kirker i Paris. Det kan være et gebyr for å besøke noen attraksjoner, som for eksempel Eiffeltårnet og Louvre-museet. Det er best å sjekke nettsidene til de spesifikke attraksjonene for å få oppdaterte priser.

 

Paris perfeksjon: 7 tips for en unik og minneverdig tur til byen av byer

  • Planlegg besøket på forhånd for å få mest mulig ut av tiden din i byen.
  • Bruk offentlig transport som metroen eller bussene, da det kan være vanskelig å finne parkering i byen.
  • Bruk et Navigo-kort eller et kontaktløst kort for å betale for transport, da det er billigere enn å kjøpe enkeltbilletter.
  • Ikke gå glipp av de gratis attraksjonene, som for eksempel Luxembourg Gardens og Place des Vosges.
  • Unngå køer ved å kjøpe billetter til attraksjonene på nettet eller ved å besøke dem tidlig om morgenen eller sent på kvelden.
  • Opplev byens kulturscene ved å besøke teatre, konserter eller kunstutstillinger.
  • Spis på en av byens mange gatekjøkken eller besøk en av de mange koselige bistroene for en tradisjonell fransk middag.

 

Planlegg godt, slik at du får mest mulig ut av tiden din i Paris, som har mange attraksjoner å tilby. Velg hva du vil se og gjøre, slik at du kan få mest mulig ut av tiden din i denne store byen.

 

Unngå flyproblemer med Flyhjelp.no: Slik får du hjelp i Paris

Hvis du opplever forsinkelser, kanselleringer eller overbookninger på flyreisen din, kan du kreve refusjon eller kompensasjon. Det er noen trinn du kan følge for å få hjelp:

1. Kontakt flyselskapet: Hvis du opplever problemer med flyreisen din, må du umiddelbart kontakte flyselskapet og informere dem om situasjonen din.

2. Kreve dine rettigheter: Flyselskapet er forpliktet til å gi deg visse rettigheter avhengig av problemet ditt. Du kan kreve erstatning for forsinkelser eller kanselleringer eller kreve å bli ombooket til en annen flyreise.

3. Dokumenter saken din: Det er viktig å dokumentere saken din ved å ta bilder av boardingkortet, kvitteringer og annet relevant materiale. Dette vil hjelpe deg med å bevise saken din hvis du senere vil klage på flyselskapet.

4. Klage på flyselskapet: Hvis du ikke er fornøyd med flyselskapets løsning på problemet ditt, kan du klage til de relevante myndighetene.

Du kan også kontakte Flyhjelp.no, som er en inkassovirksomhet i København som spesialiserer seg på å hjelpe flypassasjerer med å kreve økonomisk kompensasjon og refusjon. Vårt ekspertteam arbeider hardt for å sikre at våre kunder får den beste servicen og den erstatningen de fortjener. Vi er stolte av våre positive kundeanmeldelser og vår 9,5/10 rangering på Trustpilot. Vi oppfordrer alle reisende til å opprette en sak hos oss hvis de trenger hjelp med sin flyreise.

Bon voyage!

 

Av Melik Karatas