Flyhjelp-logo-2.png

 

SAS pilotstreik

 

Hvis ditt fly blir avlyst kan du ha du rett til kompensasjon på 250-400-600 EUR avhengig av distansen på din flyreise. Pilotene i SAS streiket også i april 2019 og EU-domstolen har avgjort at SAS skulle betale kompensasjon i disse sakene. Rettspraksis tyder derfor på at passasjerer som rammes av SAS streiken i 2022 også har rett til kompensasjon, med mindre de har mottatt melding om avlysningen mer enn 14 dager før avreise.

 

Hva er mine rettigheter og muligheter

 

Du har rettigheter i forbindelse med avlyste fly. Du kan enten: 

  1. Be SAS om å få refusjon for din billett.
  2. Be SAS om å bli ombooket hurtigst mulig. SAS skal ombooke deg til en annen avgang, så tett på din opprinnelige avgang som mulig. 
  3. Hvis SAS ikke ombooker deg kan du selv kjøpe en ny flybillett eller annen transport (tog, buss, leie av bil) og så skal SAS refundere prisen for den nye flybilletten. 
  4. Hvis SAS f.eks. ombooker deg til en avgang 2 dager senere og du selv kan finne en avgang 1 dag tidligere eller mer, har du rett til å bli ombooket til den første ledige flyvning, også med andre flyselskap. Hvis SAS nekter å ombooke deg til en tidligere flyvning kan du selv kjøpe den og få pengene refundert for den nye billetten. 
  5. Husk at det skal være en rimelig ombooking. Du kan ikke kjøpe billetter til første klasse eller leie et privatfly. Det anses ikke som en rimelig omkostning. 

SAS strejke - kan jeg købe nye flybilletter?

 

 

 

 

 

Krev kompensasjon/refusjon. Forsinket eller kansellert fly?

Flyhjelp hjelper deg med å få opptil 5 750 kr. i kompensasjon ved forsinket eller kansellert flyreise

 Tusenvis av glade kunder

 Vi vinner 98% av sakene

 Risikofritt – enkelt og raskt